A repozitóriumról

A repozitórium tartalma

A Repo > Proteo a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet repozitóriuma, on-line tárhelye, amely olyan digitális tartalmak (dokumentumok, képek) rendszerezett tárolását és közzétételét teszi lehetővé, amelyek (1) kapcsolódnak az Intézetben zajló oktatási és kutatási tevékenységéhez, illetve (2) amelyek a Teológiai Intézet háttérintézményeként működő romániai református egyház tudományos, szakmai publikációs tevékenységéhez kötődnek.

Ennek értelmében a repozitórium az alábbi adattípusokat gyűjti:

  • az intézmény személyzetének közleményei, nyomtatásban megjelent kutatási eredményei;
  • az intézmény végzős hallgatóinak szakdolgozatai (licenciátusi - BA, magiszteri - MA, doktori - PhD dolgozatok);
  • a kurzusokhoz kapcsolódó elektronikus bibliográfiai anyag;
  • a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet életét dokumentáló médiatartalom (képek, stb.);
  • a romániai református egyházkerületek teológiai vonatkozású szakpublikációi, folyóiratai.

A tárhely folyamatos fejlesztés és bővítés alatt áll.

Hozzáférés és szerzői jog

A Repo a digitális tartalmak közzétételére vonatkozó hatályos jogszabályokat követi. A repozitóriumba feltöltött tartalom a szerzők vagy a szerzői jog birtokosainak jóváhagyásával történik.

Az itt közzétett tartalom a Teológiai Intézet digitalizálási projektjei eredményeként került feltöltésre. A repozitórium nyilvános, szabadon hozzáférhető adatait, bármely magánszemély letöltheti, saját céljaira tárolhatja. Az itt megjelenített elektronikus tartalom bármely más nyilvános vagy zárt hozzáférésű felületen való közzététele csak a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

Az érvényes állami és intézményi jogszabályok értelmében a licenciátusi és magiszteri szakdolgozatok esetében csak a dolgozatokat leíró meta-adatok nyilvánosak (cím, szerző, szakterület, tárgyszavak, kivonat), a szakdolgozat teljes szövege nem. A licenciátusi (BA) és magiszteri (MA) szakdolgozatok teljes szövege kérésre sem adható ki.

Amennyiben a feltöltött tartalom tekintetében megjegyzése, kérdése vagy javaslata van, kérjük, hogy lépjen kapcsolatba az illetékes személyzettel. Kérdését vagy megjegyzését elektronikusan fogadjuk ezen az űrlapon.